Descoperă Grecia,descoperă insula Syros!

Syros ,Siros sau Sira este o insulă grecească din Ciclade în Marea Egee,s-ar putea sa nu fie la fel de populară ca vecinii Mykonos,Santorini și Paros.Cu peisajul cicladic frumos,Syros este o alegere de top pentru cei care doresc să se relaxeze!

Capitala insulei Syros este Hermopolis,este considerată una dintre cele mai pitorești capitale din Ciclade,nu este de mirare de ce!Conacele venețiene,priveliștele spectaculoase ale apusului,aleile înguste și bisericile catolice și ortodoxe impresionante.

Syros este ideal pentru familiile și cuplurile care caută o destinație de vacanță romantică,relaxantă!Syros are o atmosfera elegantă și nostalgică care încîntă fiecare vizitator!

Plajele :Galissos,Magas,Gialos,Possidonia,Finikas,Agathapes,Vary,Kini beach,Azolimnas,Ahladi,Ampela,Fabrika,Fetouri,Kokki,Liaropa,Armeos….Numărul mare de plaje va încînta iubitorii de mare și soare!

Vă recomand să urcați scările pînă în vîrful dealului și pe străzile înguste,pe lîngă casele tradiționale albe,arcadele și spațiile deschise cu o vedere uluitoare asupra insulei.

Syros este binecunoscut pentru particularitațile sale gastronomoce,halva,loukoumi,șuncă,,loosa” ,cîrnați de fenicul și brînză picantă San Mihalis,care va satisface fără îndoială pe oricine!

Festivalurile de renume internaționale sunt organizate la Syros,oferind o paletă largă de opțiuni,festivalul internațional de muzică Cyclades,festivalul de muzică clasică,Ermoupolia și May Musical.

Ce să vizitezi:

Primăria:Primăria Hermoupolis din Piața Miaoulis este una dintre cele mai mari și mai impresionante!

Teatrul Apollon:Teatrul istoric Apollon constitue o emblemă a moșteniri culturale a insulei construit in 1864.

Catedrala Vaporia:Familiile de înaltă clasă din trecut au construit cîteva conacuri unice,cu picturi izbitoare,uși din lemn,balcoane din marmură.

Ano Syros:Fondată în 1200 de venețieni Ano Syros este încă locuită,păstrîndu-și caracterul catolic și medieval.

Chalandriani și Kastri:chalandriani este o cetate preistorică.

Adormirea Măicii Domnului,Biserica Ortodoxă este a doua cea mai veche biserică a insulei și a fost construită în spatele portului in 1828.

Conacul Tsiropinas:este o vilă adevărată,lucrare de artă, uimitoare,cu săli de mese,saloane cu șeminee,dormitoare,bucatătarii.

Muzeul Industrial:a fost fondat in 2000 de Centrul de Cultură Tehnică.

Paraclisul Sfîntului Ștefani o capelă frumoasă și pitorescă.

Syros a fost locuit încă din epoca de piatră,si este unul dintre cîteva locuri din lume în care Paștele ortodox și catolic sunt sarbătorite în aceeași zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: