O insulă frumoasă Creta!

Creta,cea mai mare insulă din Grecia și a cincea cea mai mare din Marea Mediterană,Capitala Heraklion,găzduește renumitul muzeu arheologic Heraklion,insula este cunoscută pentru plajele cu nisip fin de la Elafonisi pînă la munții Albi.Peștera Ideon care a fost locul de naștere al lui Zeus,potrivit mitologiei grecesti.

Aici puteți admira rămășițele civilizației străvechi,explorați plajele glorioase,plajele montane impresionante.

Chania.

Creta este pînă la urmă un mic univers plin de frumusețe și de comori de care probabil vei avea nevoie de o viață ca să le descoperi!Regiunea Chania în partea de vest a insulei este dominantă de impresionanții Munți Albi.

Munții Albi.

Chania își păstrează carecteristicile de pe vremea domniei venețiene pînă astăzi,rătăciți pe aleile în formă de labirint ale Orașului Vechi,cu frumoasele conace venețiene,fîntînile și bisericile,descoperiți monumentele istorice.

Cea mai populată este Heraklion și se mîndrește cu comori arheologice,livezi de măsline,Heraklion este o destinație atrăgătoare pe tot parcursul anului.

11 locuri de neratat în Creta.

The Samaria George este o drumeție mai dificilă dar veți fi răsplatiți cu vederi uimitoare asupra Marii Libiene.

Knossos este considerat cel mai vechi oraș din Europa.

Elafonissi este un mic paradis de pe Pămînt,binecuvîntată de frumusețe naturală.ape limpezi de cristal și plaje cu nisip fin,nisipul are culoarea roz în unele locuri.

Balos Lagoon.Laguna Balos este unul dintre cele mai vizitate și mai fotografiate locuri din Creta,peisajele uimitoare și apele turcoaz sunt ce îl face o destinație căutată.

Heraklion Archaeological Museum fiind unul dintre muzeele de top din Europa,se află pe locul unei mănăstiri distrusă de un cutremur in 1856.

Cretaquarium unul dintre cele mai mari acvarii din Europa,oferă vizitatorilor o privire a lumii unice a mării.

Archaeological Museum of Chania,găzduește într-o fostă mănăstire venețiană o colecție largă de artifacte neolitice și comori din perioadele romane.

Psychro Cave:Peștera Psychro și sub numele Peștera Diktean,legenda spune că a fost locul în care zeița Rhea a născut pe Zeus.

Catedrala Saint Minas este una dintre cele mai mari din Grecia.

Mount Ida,muntele cel mai înalt din Grecia,cu vîrful la 2.456 metri,este considerat un munte sacru,legenda spune că a fost casa lui Zeus.

Arkadi Monasteri,construită în 1587,este una dintre cele mai bune biserici venețiene de pe insulă.

Învață din tot ce ai trăit și ia-o de la capăt:cu visuri noi cu speranțe noi fii mai curajoasă,mai puternică,ia cu tine doar amintiri frumoase,caută lumina,caută pacea!

O călătorie frumoasă să aveți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: