Roma un oraș romantic!

Roma capitala cu sînge fierbinte a Italiei este unul dintre cele mai romantice și carismatice orașe ale lumi,un amestec istoric de ruine,artă inspirată și viață vibrantă.

O călătorie la Roma este stilul de viață al Dolce Vita,mîncarea este una dintre marile plăceri ale Romei,dar pentru o masă cu adevărat romană,îndepărtați-vă către o pizzerie plină de viață sau o trattoria de cartier .De aceea,pizza subțire ,crocantă,mîncărurile cu paste și un vin de calitate la sfîrșit poate un gelato,urmat de o cafea!

Comori Artistice.

Puține orașe pot rivaliza cu uimitorul patrimoniu artistic al Romei, un oraș plin de comori neprețuite,statuile antice împodobesc muzee de talie mondială:Mozaicurile bizantine și frescele renascentiste orbesc în bisericile bogate în artă.Plimbă-te prin centrul și fără să încerci măcar,întilnești capodopere ale sculpturi de Caravaggio presce de Rafael,sculpturi de Michelangelo, fîntîni de Bernini.

Istoria monumentală.

Rezultatul a 3000 de ani de dezvoltare urbană,peisajul urban al Romei este o priveliște emoțională:Forumul Roman și Panteonul,Icoane antice,cum ar fi Colosseumul,amintesc de epoca de aur a orașului în timp ce bazilicelle monumentale povestesc istoria sa ca sediu al Bisericii Catolice,Bazilica Sf.Petru se înalță peste Vatican piețele ornamentate și fîntînile spectaculoase adaugă o înflorire pe străzile captivante ale orașului.

De ce să vizitezi Roma?

Cu istoria sa inegalabilă,Roma este al treilea cel mai vizitat oraș din Europa și al paisprezecelea din întrega lume,atrage vizitatori din întreaga lume care sunt nerăbdători să descopere impresionantele momente să nu mai vorbim de bucătaria renumită și atmosfera sa plină fe viață!

Cînd explorează Colosseumul vizitatorii își vor imagina cu ușurință modul în care gladiatorii s-au luptat pentru viața lor în arenă,încîntați de mulțime.

,, La dolce vita” înseamnă ,,viața dulce ” și este un ideal italian,italienii susțin că au stăpînit arta de a trăi,perfeționînd un amestec de ideal de mîncare,familie și faimosul bun umor și totul se rezumă la oamenii săi.

Un oraș vibrant,puternic obsedat de mîncare și prietenos,trebuie să vizitați Italia cel puțin odată în viață ,doar pentru că este o destinație obligatorie!

Italia ascunde frumusețea în toate colțurile țării,orașe medievale,orașe romane,locuri,munți,Italia este o țară frumoasă.

Puține țări au o moștenire istorică precum Italia,urmele puternicului Imperiu Roman antic sunt peste tot,rămășițele.

De la Roma la Veneția,de la Catania la Verona,oriunde te duci în Italia întilnești o serie de capodopere de artă,adesea intr-o biserică sau palat în care a atîrnat de secole:Bernini,Borromini,Michelangelo,Donatello,Caravaggio,Canaletto,Canova și Giotto ar putea fi cele mai cunoscute nume din toată țara.

Sper că v-am convins și următoarea vacanță v-a fi Roma.De ce nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: