Exploreaza Bolonia

Bolonia este capitala regiunii Emilia-Romagna din nordul Italiei,poate fi vizitată în orce moment al anului,deși poate fi destul de rece iarna și foarte cald vara.Bolonia este un hub de transport pentru mai multe linii de tren cu acces facil la Milano,Veneția,Florența,Roma și ambele coaste.

Nu este de mirare că Bolonia a câstigat atât de multi călugări istorici.

Viața tinereascâ și vibrantă a Boloniei nu te va lăsa să te plictisești,te poti delecta cu un aperitiv într-unul dintre numeroasele baruri și cafenele din piața principală sau pe străzile din jur.

Centrul istoric se află la o scurtă plimbare de gară,cea mai mare parte a centrului istoric este închis traficului și este excelentă pentru mersul pe jos.Există un transport public bine pus la punct în oraș și un mic aeroport în afara Boloniei.

Pastele făinoase din ouă și pastele umplute,în special tortellini,sunt specialitățile Boloniei și desigur faimoasa lasagna bologneza și tagliatelle conragu (un sos de carne gatit lent),Bolonia este cunoscută și pentru salamul și șuncă,orasul fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a te delecta cu mîncare delicioasă.

Ce poți face la Bolonia.

Urcați în Turnul Asinelli,vă va fascina priveliștea pe care o vei vedea de deasupra impresionantul oraș,pentru că este cel mai înalt turn înclinat din Italia.

Urcarea în turn e puțin dificilă sunt 498 de trepte,dar merită urcate pentru a vedea întregul oraș de pe acoperișul turnului.

Faceți o plimbare pe Via dell’Independenza,este chiar obligatorie,sunt și cîteva locuri excelente pentru shopping,și admirați de-a lungul strazii,verandele italienești (portico),acoperite cu o structură arhitecturală tipică,care au fost construite acum sute de ani.

Saint Petronius Church,frumoasa bazilică situată în Piazza Maggiore,este biserica principală în Bolonia.
Fîntina Neptunului,proectată de marele arhitect Giambologna în secolul al șaisprezecelea,fîntîna este unul dintre simbolurile orașului și una dintre cele mai frumoase fîntîni.
Santo Stefano Church una dintre cele mai frumose biserici din Bolonia,Santo Stefano un complex din opt clădiri construite în secolul zece și treisprezecelea din ordinul benecdictinal al orașului.
Muzeul Arheologic un loc obligatoriu de vizitat în oraș,poate că nu este așa de faimos ca și alte muzee din Italia,dar merită să aruncați o privire pentru calecțiile sale bogate de timpuri preistorice,găzduește comori internaționale din civilizațiile egiptene,grecești,romane.
Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în Bolonia este plimbarea sub faimoasele sale 666 portici,care sunt frumoasele arcade ,nu uitați să faceți cîteva imagini excelente aici,este pur și sumplu uimitor.
Știați că prima universitate a lumii occidentale a fost fondată la Bolonia în anul 1088,vizitați Archiginnasio care este primul sediu al Universității din Bologna,nu ratați să vedeți Teatro Anatico.
La aproximativ 3.5 km de centrul orașului,bazilica Sfîntului Luca,este una dintre cele mai frumoase clădiri relegioase,această biserică ocupă o poziție minunată cu vederi la orașul de jos.
Cel mai cunoscut palat civic al orașului este Palazzo Comunale,care ocupă partea de est a Piazza Maggiore,centrul administrativ de la Bolonia din anul 1336 și este încă folosită și astăzi.
Găzduit în interiourul frumosului Palazzo Pepoli,fosta reședință a uneia dintre cele mai bogate familii din Bolonia în Evul Mediu,Muzeul de Istorie urmărește povestea orașului din epoca etruscă pînă în timpurile moderne.
Palazzo Fava este un palat vechi,care adăpostește camere uimitoare,precum Sala di Giasone pictată de artistul Carraccis și este folosit ca spațiu pentru expoziții temporane de artă.
MAMbo deschis în 2007,este cel mai tare muzeu din Bolonia,dedicat expozițiilor de artă contemporană a artiștilor italieni.

Încercați bucătăria locală,va recomand cu căldură câteva locuri interesante:La Capriata,Trattoria di Via Serra,Al Sangiovese,Da Cesari,Fabrik,Trattoria da Me,A Balus,Sfoglia Rina,L’Arcimboldo și alte multe altele.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți în Bolonia este să explorați dealurile din jurul orașului pentru a face poze magnifice deasupra orașului,și petreceți ceva timp de relaxare înconjurat de natură.Nu veți regreta!

Oriunde te duci,du-te cu toată inima!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: