Geneva la poalele Alpilor!

Geneva este cel mai important oraș din Elveția,înconjurat de munții Alpi și Jura,este un hub global pentru diplomație și banking,influența franceză este răspîndită de la limbă la gastronomie și la raioanele boeme precum Carouge,este un oraș cosmopolitan!

Geneve.

Geneva strălucește ca unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa,situat de-a lungul lacului Geneva,la poalele Alpilor,acasă la sediul european al Organizației Națiunilor Unite.Astăzi,orașul este un centru cultural,cu o istorie lungă,restaurante de top și posibilități de recreere nelimitate.

Vizitați cel mai frumos monument din Geneva,Jet d’Eau,este cea mai înaltă fîntînă din lume și oferă un reper constant pentru explorarea orașului.Orașul vechi din Geneva oferă o imagine vie a trecutului,în timp ce peste 30 de muzee și galerii de artă surprind istoria bogată și vibrantă a orașului,inclusiv Muzeul Crucii Roșii Internaționale și Semiluna Roșie și Muzeul de Artă Modernă și Contemporană (MAMCO).Faceți o plimbare cu barca pe lac sau relaxați-vă într-unul dintre principalele parcuri de pe malul apei din Geneva.

Ce să vizitezi în Geneva.

Jet d’Eau,structura de 140 de metri înălțime trage apa cu o forță încredibilă,pentru a crea penajul înalt,în orce moment șapte tone de apă sunt în aer.De două sau trei ori pe an este iluminată roz,albastru sau o altă culoare pentru a marca o cauză umanitară.

Lacul ,plimbați-vă în jurul lui,faceți o baie la Bains des Pîguis sau pur și simplu relaxați-vă într-unul din parcurile sau cafenelele de pe malul lacului.

Orașul Vechi,opriți-vă la Catedrala Saint Peter și apoi rătăciți prin labirinturile străzilor pietruite și descoperiți secretele Genevei,pentru o perspectivă mai istorică,mergeți la Muzeul de Artă și Istorie sau Maison Travel,cea mai veche casă din oraș.

Cern,fondată în 1954,Organizația Europeană pentru Cercetari Nucleare (CERN),situat la 8 km de vest de Geneva,este un laborator pentru cercetare în fizică particulelor.Aceasta accelerează protonii de jos,printr-un tub circular de 27 km (Marele Colizir de Hadron,cea mai mare mașină din lume).Oricînd poți să faci o vizită,dar e nevoie să faci o rezervare online cu 15 zile înainte,este gratis intrarea,să aveti și copie la actul de indentitate la tine.

Palais des Nations a fost construit între 1929 și 1936,vizitele sunt realizate printr-un tur ghidat,nu este nevoie de o rezervare pentru grupuri de 15 persoane,turul durează o oră,este gratis.

Saleve,o plimbare cu gondola și bucurațivă de vederile impresionante asupra Alpilor din jur și a orașului de jos.

Muzeul Cladirii Naționale Unite și al Crucii Roșii,faceți un tur la Muzeul Crucii Roșii,inclusiv monumetul ,,Sacaunul rupt” pentru a debarca victimile minelor de le Place des Nations.

Carouge,treceți peste rîul L’Arve pînă la burgul Boemiei din Carouge modelat după Nisa,Franța,relaxați-vă într-una dintre cafenelele pline de artă ale Carouge și mai tîrziu pentreceți într-unul dintre celebrele cluburi de jazz din cartier.

Plainpalais Flea Market,cea mai mare piață de vechituri din oraș,deschisă miercurea și duminică,veți gasi aici antichități,înregistrări,îmbrăcăminte de epocă.

Pastion Parc și Place Neuve,bucurați-vă de parc.

Rive și Rue du Rhone-Gawk,poți face cumpărături de bijuterii pe cele mai extravagante străzi ale Genevei.

Cathedrale St.Pierre,catedrala este predominantă gotică din secolul optsprezece lea,între 1536 și 1564,protestantul Ioan Calvin a predicat aici,este scaunul său pe culuarul nordic.O cascinantă construcție arhitecturală a catedralei,urcați în turn ca să vezi orașul.Sub catedrală se află Site Archeologiquevun spațiu care protejează mozaicurile din secolul paisprezece lea,puteți urmâri viața lui Calvin în vecinul Musee International de la Reforme.

Conservantaire et Jardin Botaniques,primul parc botanic din oraș are peste 12.000 de specii de plante din întreaga lume,aranjamente meticuloase într-o serie de grădini tematice frumoase.Cu o colecție spectaculoasă de trandafiri și animale.

Vieille Ville,Grand Rue adapostește Maison de Rousseau et de la Literature la nr 40,unde s-a născut filosoful Jean Jacques Rousseau din secolul al optsprezece lea.

Patek Philippe Museum,pasiunea lui Philippe Stern pentru ceasuri a condus la deschiderea în 2001 a muzeului,muzeul adăpostește peste cinci secole de istorie a ceasurilor în doua colecții.Mai bine de 175 de ani de fabricație a celor mai frumoase ceasuri din lume,muzeul este considerat unul dintre cele mai important muzeu din lume.

Geneva prezintă modelul clasic al orașulor vechii din Europa,cu cartiere aflate în jurul nucleului original sau orașul superior,centrat pe locul de deal original al orașului de pe Plataul des Tranchees și dominat de Catedrala St Petru,este inima istorică a Genevei,la marginea lacului cea mai înaltă fîntînă din lume!

Un gând despre „Geneva la poalele Alpilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: