Veneția orașul pe apă !

Republica Venețiană a fost o mare putere marină și un centru foarte important de comerț,în special comerțul de mirodenii,a fost și locul natal a lui Marco Polo,precum și muzicianul Antonio Vivaldi.Veneția de asemenea faimoasă la nivel mondial pentru carnavalul său unic,iar laguna sa este patrimoniul mondial Unesco,Veneția,orașul canalelor și capitala Regiunii Vento,se întinde pe numeroase insule mici într-o lagună de-a lungul Marii Adriatice.

Clădirile sunt adesea amenințate de valuri și inundații,în urmă cu șase sute de ani,venețienii s-au protejat de atacurile terestre prin devierea tuturor rîurilor care se scurg în lagună și impedicînd astfel să umple zona din jurul orașului.Orașul încă este amenințat de inundații,în multe case,parterterul deseori este neocupat din cauza inundațiilor periodice.

În secolul al optsprezecelea,Veneția a devenit poate cel mai elegant și rafinat oraș din Europa,influențând foarte mult arta,arhitectura și literatura.De la căderea republicii venețiene în 1797,orașul a devenit un loc de neegalat în imaginația occidentală,vizitatorul care sosește la Veneția este încă transportat într-o altă lume,a cărei atmosferă și frumusețe rămîn incomparabile.Veneția se află de fapt pe 117 insule mici,care sunt conectate de o serie de poduri și separate de o reațea de canale,există numeroase lucruri de făcut în Veneția.

Ce să vizitați.

Bridge of Sighs,poate cea mai cunoscută bijuterie arhitecturală,este situat în centrul orașului lîngă Piazza San Marco.

Venețian Ghetto,este unul dintre lucrurile de top în oraș,a fost primul ghetou din lume ( însuși cuvintul ghetou provine din italiană),înființat în anul 1516.

Piazza San Marco,cele mai importante locuri sunt situate în acestă piață,o minune bizantină,piața în sine este maiestoasă,există numeroase cafenele și restaurante,ceea ce îl face locul perfect pentru a vă relaxa și a lua cultura locală.

Art Museums,colecția Peggy Guggenhem găzduește arta celor mai influenți artiști europeni și americani ai secolul douăzeci și este situat pe Canalul Grand,este foarte usor de accesat,este format din trei clădiri,care au avut legături religioase.

Grand Canal,cîndva a fost rutele principale din Veneția,în prezent încă este o cale navigabilă puternic tranzitată care trece prin centrul orașului,de la gara de tren pînă la San Marco.Vaporetto sau autobuzul de apă,este o modalitate excelentă și cel mai puțin costisitoare,sunt disponibile și taxiurile de apă precum și gondolele tipice venețiene.

Luați un ferry către Murano,Burano și Torcello,sunt cele mai frumoase trei insule din apropiere.Murano este renumit pentru sticla sa frumoasă.Burano pentru dantelă iar Torcello pentru catedrala sa,a fost construită în secolul al șapte lea.Puteți face un tur ghidat la una dintre fabricile de suflare a sticlei și poți cumpăra produse din sticlă frumoase la Murano.Dantela lui Burano a fost considerată a fi cea mai rafinată.

St Mark’s Campanile,este cea mai înaltă clădire din toată Veneția și una dintre cele mai vechi,în 1902 s-a prăbușit,dar a fost reconstruită,astfel vizitatorii pot vedea aproape același turn pe care venețienii l-au văzut acum 100 de ani.

St Mark’s Basilica,dominând Piazza San Marco cu mozaicurile sale de aur orbitor ,Bazilica găzduește comori din toate colțurile Imperiul Venețian,prezintă aproximativ 2.000 de pietre,perle,safire,smaralde.

Polazzo Ducale timp de 400 de ani,acest palat a fost acasă pentru domnitorul Republicii de la Veneția,numele de doge,o călătorie la Veneția nu este completă fără o vizită aici.

Gallerie dell’Accademia,această galerie de artă a fost fondată în 1750,clădirea este la fel de majestoasă ca și colecția sa,care înclude lucrari de Bosch,Bellini,Veronese și probabil cel mai faimos artist dinVeneția,Titan.

Leonardo da Vinci Muzeul,exponate incurabile hands-on,nu veți găsi aici originalele operei sale de artă.

San Giorgio Maggiore,faceți o scurtă plimbare cu barca din Piața St Marco spre insula opusă San Giorgio Maggiore,adevărata plăcere este să urci în vîrful clopotniței,care oferă priveliști uluitoare asupra pieței St Marco.

Scala Contarini del Bovolo este o bijuterie arhitecturală,celebra scară în spirală.

Punta della Dogana,cîndva vechea casă vamală,este cel de-al doilea spațiu al galeriei de artă a organizației franceze din Veneția.

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari,este una dintre cele trei basilici gotice venețiene rănase în oraș,este locul final al multor figuri notabili.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: