Milan orașul modei.

Milan este cel mai prosper oraș comercial din Italia,este cunoscut ca centru de modă și designe și ca centrul pentru activitați bancare și finanțe.Dar,sub zgîrîe nori și trecînd pe lîngă magazinele sale de modă de top,Milano este plin de atracții istorice și artistice.Printre cele mai cunoscute se numără Duomo,care este cea mai mare catedrală gotică din lume,pictograma iconică a lui Leonardo da Vinci Ultima și faimoasa operă La Scala,un oraș plin de viață,plin de farmec și un oraș de top pentru cumpărături.

Planifica-ți o călătorie în Milan?Cel mai bun timp pentru a vizita:Milano poate fii foarte cald și umed vara ,iar iernile sunt moderat de reci și deseori ploioase.Așa că ar fi bine să vă gîndiți în ce perioadă a anului preferați să vizitați acest oraș.

Milano are un transport public foarte bine pus la punct,autobuzele,tramvaile,metroul,nu este nevoie de o mașină de închiriat,mai ales că traficul este greu,iar parcarea este rară și scumpă.Milano oferă ceva pentru interesul oricui călător,de la muzee de artă de talie mondială,repere importante și bineînțeles cumpărături.Micul centru istoric se află în primul rînd între Duomo și Castello și oferă multe atracții de top.

Lucruri de făcut.

Duomo,întrucît Basilica Cattedrale metropolitană di Santa Maria Nascente este cea mai cunoscută și cea mai mare catedrală gotică din lume și a treia cea mai mare biserică din Europa.Piața sa mult mai fotografiată este centrul și punctul central al Milanului,urcați scarile sau luați liftul în vîrf pentru a vedea priveliștile orașului de pe acoperiș Duomo.

Biserica Santa Maria delle Grazie conține faimoasa fresca a lui Da Vinci,Cina cea de Taină,clădirea a fost bombardată în 1843,fresca a supravețuit.

La Scala este un foarte renumit teatru de operă italian,construit în 1778,are un interior foarte opulent,există și un muzeeu.

Castello Sforzesco a fost construit inițial în secolul al paisprezece lea de către domnitorul Visconti,dar a fost distrus și reconstruit la scurt timp după aceea.

Galleria Vittorio Emanuele doi este o imensă galerie comercială cu acoperiș de sticlă,construită în anul 1867 ,leagă pătratele Duomo și La Scala și are mozaicuri cu simbolurile orașelor care formează Italia nou unită.

Muzeul Național al Științei și Tehnologiei Leonardo da Vinci,cu colecția sa vastă care arată istoria științei și tehnologiei pornind de la mașinele lui Leonardo da Vinci.

Basilica di Sant’Ambrogio este biserica din secolul al patrulea .

Pinacoteca di Brera,inițiată de Napoleon,este cea mai prestigioasă galerie de artă din Milan,deține o colecție uriașă de peste 600 de lucrari.

Milano se află la 30 de mile aproximativ de sud de Alpi,aproape de Lacul Como și Maggiore,din Milan,Roma este acesibilă cu un Tren rapid în mai puțin de 3 ore și în Veneția 2 ore.

Cum ajungeți,Milano are 2 aeropoarte,Malpensa este un mare aeroport internațional,în timp ce aeroportul Linate mai mic servește zboruri din Europa și din Italia.În apropiere este și aeroportul din Bergamo,zboruri din estul Europei.Gara principală este Milano Centrale la Piazza cu marile orașe din Italia și Europa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: