Madrid capitala culturală a Spaniei!

Madridul este un oraș foarte plin de viață și cultural,aici găsindu-se cele mai bune muzee de artă de pe continentul european.Toate obiectivele istorice din Imeriul Spaniol din secolul șaisprezecelea și șaptesprezecelea,se afla aici,inclusiv nenumărate lucrări care fac ca Madridul să fie memorabil.Indiferent dacă este vorba despre o cafenea sau o piață impunătoare sau o băutură la un bar pe acoperiș,o plimbare prin Retiro sau Casa de Campo într-o zi însorită,acest oras va reusi sa iti ofere o soluție la nevoile tale de relaxare.

National Museum of Prado,este unul dintre cele mai populare muzee de artă din lume.

Retiro Park,inima verde a Madridului,plin de grădini elegante,se află la doar câțiva pași de Prado și a fost o proprietate regală pâna la sfârsitul secolului nouăsprezece,când a fost deschis publicului.Cel mai vechi copac din oraș se afla în apropiere sa ,și este un Cypress Montezuma plantat în anul 1633.

Royal Palace,construit la mijlocul anilor 1700 pentru regele Filip al cincilea,Palatul Regal se află pe locul Palatului fortăreț Moor Alcazar din Madrid,care a ars în 1734,este cel mai mare palat regal din vestul Europei.Trebuie să intrați pentru o experiență completă,puteți vedea singurul cvartet de coarde al instrumentelor Stradivarius din lume,precum armeria regală care înclude armele personale folosite de Charles cince lea,în secolul al paisprezece lea.

Santiago Bernabeu Stadium,indiferent dacă sunteți sau nu fani ai clubului,adevărul rămîne că Real Madrid este cea mai de succes echipă de fotbal din Europa,cu 11 recorduri de cupă europene pe nume,85.000 de locuri are stadionul,unde istoria a fost făcută de mai multe ori.Un tur vă va oferi priveliști panoramice ale stadionului,veți intra în vestiar,inclusiv colecția de trofee,sala de presă și cutia prezidențială.

Național Archaeological Museum,cu piese neprețuite adunate din toată Spania,acest muzeul este o călătorie prin bogata istorie a Spaniei.Ceea ce te poate surprinde este bogația de obiecte magnifice are sunt din perioadele romane,cele mai bune dintre aceste comori și sculpturi iberice arată aproape noi,în ciuda vechimii de cel puțin 2.500 de ani.

Puerto del Sol această piață de lânga Casa de Correos (clădirea poștei) este un loc popular tot în piață se află statuia El Oso u El Madrona,simbolul Madridului încă din Eviul Mediu.

Gran Via,dacă doriți să înțelegeți orașul,o plimbare pe Gran Via este un loc superb,este centrul de divertisment,cumpărături,un bulevard zbuciumat plin de viață.Cele mai bune cluburi de noapte le găsiți pe această stradă.

The Telefonica building construită în 1928 și un prim exemplu de zgîrie nori,cea mai înaltă clădire din europa.

Plaza Mayor este o frumoasă piață,amplasată la începutul anilor 1600,există nouă intrări în piață,rătăciți pînă la statuia de bronz,în vîrstă de 400 de ani,a regelelui Filip al trei lea,care era la puterea imperiului spaniol.

El Rastro,duminica întregul oraș se duc pe Ribera de Coritodores și Plaza de Coscorro aproximativ 3.500 de standuri sunt deschise,este cea mai mare piață de vechituri din Madrid.

Mercado San Miguel,această superbă piață de art nouveau care datează din anul 1916,sunt o mulțime de baruri de tapas,patatas bravas,gambas al ajillo și boquerones merg bine cu un pahar de vin sau o bere.Este cea mai mare piață municipală din Europa cu 200 de tarabe.

Thyssen Bornemisza Museum of Art dacă aveți poftă de artă,vizitați acest muzeu,care face parte din ,,Triunghiul de Aur al Artei din Madrid”,puteți vedea lucrări de la școlile engleze și germane ale unor artiști precum Hans Holbein,Hans Baldung Grein și Albrecht Durer și o serie de piese impresionante de Monet,Renoir și Degas.

Reina Sofia Musseum cel de-al treilea muzeu din Madrid cu colecțiile de artă,acest muzeu se concentrează în principal pe arta spaniolă cu numeroasele lucrari ale artiștilor din secolul douăzece lea de Picasso și Dali.

Flamenco tablaos,flamenco este un dans care are originea în Andaluzia,Marcia și Extremadura,dansul nu este original din Madrid.Este vorba despre sali speciale care s-au decupar în anii șaizeci,iar aici vedeți un spectacol cu dansul flamenco.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: