Menara KL Tower.

Menara KL este cel mai cunoscut și popular punct de reper al Malaezia,alături de Turnurile Gemene Petronas,vîrful acestui turn străluceștor este vizibil de aproape oriunde în Kuala Lumpur.Construit în anul 1994,turnul se ridică la patru sute douăzeci și unu de metri,puntea de vizionare a lui Menara KL este,la două sute șaptezeci și șase de metri,cu cel puțin o sută de metri mai mare decît Skybridge-ul Petronas Twin Towers,priveliștea este minunată în timpul zilei și chiar mai bine noaptea,cînd puteți vedea centrul orașului.

Turnul este ridicat deasupra rezervației forestiere Bukit Nanas (Pineapple Hill) cea mai veche rezervație forestieră gazetată din țară,care adăpostește copaci vechi,precum și floră și faună indigene pentru climatul tropical al Malaeziei.Menara KL Tower este utilizat ca infrastructură de comunicații,este cel de-al cincilea cel mai înalt turn de telecomunicații din lume.

Cînd a fost construită inițial,împrejurimile naturale ale Bukit Nanas au fost păstrate intacte pentru a asigura echilibru în dezvoltare,de fapt,un copac Jelutong vechi de o sută de ani a fost păstrat,cu costuri mari,prin construirea unui zid de reținere în jurul lui.

Stilul arhitectural al turnului reflectă moștenirea islamică vibrantă a Malaeziei,holul principal al parterului superior este decorat cu cupole rafinate din sticlă,care strălucesc ca niște diamante uriașe.

Restaurantul Revolving Atmosphere 360 de grade la Menara KL Tower,salutat ca una dintre cele mai înalte structuri independente din lume,Menara KL un restaurant rotativ,atmosfera 360 de grade.Puteți lua masa sau savura un ceai,o cafea,cu cea mai spectaculoasă priveliște a centrului orașului,are un bar elicopter.

Cu un teatru,un amfiteatru,piscine în cascadă frumoase,un restaurant fast-food și magazine de suvenire,acest turn este o atracție certă a obectivelor turistice cînd vizitați Kuala Lumpur.

Vacanță frumoasă să aveți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: