Batu Caves.Malaezia.

Batu Caves este una dintre atracțiile turistice de top din Malaezia,situat la treisprezece km de centrul orașului Kuala Lumpur.Eu am ales Grab taxi și am plătit dus întors zece euro.

Sunt destule excursii cu ghid,care costa în jur de cinci zeci de euro,dar mie imi place să îmi organizez singura turul și cu bani puțini,intrarea este gratis,voi explica la ce să vă așteptați de la Batu Caves.

Există patru atracții principale la Batu Caves,Peștera Templului sau (Peștera Catedralei),Peștera Întunecată,Vila Peștera și Peștera Romayana.Cum să vă imbracați?cum doriți,turiștii erau îmbracați simplu,nu am vazut pe nimeni cu basma în cap,nimeni nu iți face observație că ești îmbrăcat neadecvat.

Peștera principală este cunoscută sub numele de Peștera Templului sau Peștera Catedralei,trebuie să urcați două sute și șapte zeci și două de scări,partea de sus vă va duce într-o peșteră masivă,e foarte bine să veniți dimineața,dearece in timpul zilei este foarte cald.

Peștera servește ca un templu hindus consacrat Domnului Muragan a cărui statuie de aur înaltă de patruzeci și doi de metri înălțime stă pază în exterior.

Batu Caves.

Nu se percepe nici o taxă de intrare pentru vizitarea Peșterii Templului,puteți lăsa o donație într-una din casetele de colectare,doar dacă doriți.

Cînd veți urca sus pe scări,chiar și în interiorul peșterii veți fi întîmpinați de maimuțele libere,foarte multe,le puteți hrăni cu banane,doar să fiți atenți să nu le atingeți,dacă nu le faceti nimic ele nici ele nu sunt agresive,chiar m-am bucurat foarte mult să mă uit la ele,mergeu pe lîngă mine fără nici o teamă.Daca aveți apă sau mîncare pentru voi,ar fi recomandat să le ascundeți,să aveți grijă la geantă,că poate să le fure.

La jumătatea drumului,este intrarea în a doua atracție principală,Peștera Întunecată,aceasta este mai mult decît o peșteră cu interes educațional și științific.Se spune că în Peștera Întunecată se găsește cel mai rar păianjen din lume,păianjenul Trapdoor și o comunitate de animale care datează de peste o sută de milioane de ani.

Vila Peștera se află la poalele dealului de calcar,aici se plătește o taxă de intrare patru euro ,veți traversa un pod,există alte două peșteri spectaculoase,cu lumini și cu statui colorate inclusiv tablouri ale pictorilor indieni.

Una dintre peșteri conțin,de asemenea,rezervoare de sticlă pline cu șarpi și alte reptile.

O altă atracție este Peștera Romayana,această peșteră este situată în partea stîngă cînd vă aflați cu fața spre deal,aproape de o statuie verde de cinsprezece metri înălțime a lui Hanuman,zeul maimuței.Este decorată cu statui și scene din epopeia hindusă,Romayana,plin de lumînări colorate,pare ca un parc tematic,pentru a intre se perce o taxă de patru sau cinci euro.

Dacă aveți posibilitatea de a pleca în Malaezia,nu ezitați,o țara foarte frumoasă,cu multe atracții turistice,am stat douăzeci și trei de zile și tot nu mia fost deajuns.Sper că veți alege această destinație,care este turist friendly,cu cazari si zboruri intre insulele vecine foarte accesibile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: