Plaja Batu Ferringhi din insula Pepang.

Din George Town am pornit spre plaja Batu Ferringhi,cea mai populară plajă de pe insula Penang,o plajă lungă cu un nisip alb.

M am cazat la un complex de apartamente chiar pe plajă,apartamentul fiind foarte bine amplasat,iar în zona găsești aproape orice,de la street food,la night market,restaurante,baruri,supermarketuri.

Apartamentul se numește By the Beach Baby.Aici sunt mulți care dau în chirie,nu e doar o persoană,am închiriat de la două persoane diferite ca să vedem diferența,apartamentul din fața piscinei nu ne-a plăcut,era multă umeditate,dar la un etaj mai sus a fost super.

Despre plajă și apă,nu vă așteptați să găsiți o apă cristalină,nuștiu de ce nu este,localnicii zic ca e de la poluare,ca sunt multe barci care se ocupa cu water sports.Am fost dezamagită să vad așa apa ca la Marea Neagră,ceea ce m-a surprins și mai mult că nimeni nu scriea despre asta.Dar vreau sa subliniez că plaja e frumoasă,lungă,foarte animată,doar că gîndițivă dacă v-ar plăcea să mergeți acolo,am avut noroc mare că am avut piscină,că avînd costum de baie alb,în ocean cînd am facut baie,s-a facut murdar de la acea apă.

Batu Ferringhi este situată la nord-vestul George Town și aliniată cu un șir de stațiuni,este și cea mai populară plajă din Penang.

Pe plajă poti practica destul de multe activitati pe apă de la surfing,parasailing pentru a vă bucura de o priveliște de sus a plajelor si a apei sau excursii cu barca.

Pe măsură ce apune soarele,Batu Ferringhi prinde viață cu o atmosferă asemănătoare carnavalului,cu un bazar în aer liber,unde se vinde orice,am fost și de crăciun și seara cînd începea să se mai răcoască,plaja era plină cu lume pusa pe distracție.

De pe insulă am luat o excursie cu barca pînă la Monkey Beach,a costat zece euro de persoană,durează trei ore excursia,iar în două zeci și cinci minunte ajungi pînă la plaja cu maimuțe.

Este o insulă pe care trăesc doar câțiva oameni și foarte puțini turiști aleg să se cazeze aici,am vazut cîțiva,câteva restaurante și multe maimuțele.Dacă ai banane la tine,le poți hrăni,a fost o experiență foarte frumoasă.Plaja este lunga și frumoasă,cu mult mai frumoasă decît Batu Ferringhi,excursia s-a făcut doar noi doi și soferul de barcă,eu am crezut că v-om fi un grup,că fiind așa eftină excursia ,dar ma suprins plăcut în acest mod.Fiți atenți de unde cumpărați excursiile că noi am căutat pînă am gasit cel mai bun preț,a fost o excursie care merită încercată.

Sper că vă v-a fi de ajutor acest articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: