Gulhi….undeva în Maldive!

My story.

Gulhi este o insulă localnică și pitorească în Madive.

Sunt două tipuri de insule în Maldive,localnice și turistice unde sunt doar turiști și angajatii,acele rezorturi private unde aproape toate au all inclusive.

La începutul anilor ’80,Gulhi a fost foarte populară în rândul turiștilor care s-au cazat și au stat în insulele locale,un sejur în Gulhi va fascina cu siguranță vizitatorii și va oferi o experiență culturală cu adevarat.

Insula are 0,400 km lungime și 225 km latime,este situată în Atolul de Sud Male,aproape de insula Maafushi.

In Maldive,vinerea nu circulă nimic,așa că atunci când vă faceți vacanța evitați ziua respectivă,eu am facut în așa fel ca să nu am vreo surpriză,și am evitat ziua de vineri să plec undeva.

Este foarte ușor de ajuns pe insula Gulhi,și pentru că din aeroport sunt barci locale pâna în Male costă doar 1 dolar,găsești debarcaderul când ieși din aeroport și faci stânga,mergând până la capătul aeroportului.

Acolo,pe un butic scrie Aeroport to Male,de unde cumperi bilet și tot acolo iei și barca,aceasta circulând destul de des.

Sunt mai multe stații de bărci,depinde unde ai nevoie,dar mai bine întreabă la hotel cum ajungi și ei îți vor zice numarul la port,eu am avut Number 1,era chiar aproape de unde m a lăsat barca din Aeroport la Male,și am ajuns după ora 15:00 trebuind să iau speed boat.

Bikini beach.

Pe insulă nu prea ai nevoie de încălțăminte,am mers cu picioarele goale mai tot timpul pentru este așa de frumos,doar atunci când e prea cald,cum ar fi la amiază,nu poți merge fără încălțăminte ca te frige nisipul la tălpi,toată insula fiind acoperita doar nisip,pe drum neexistând asfalt.

Bikini beach.

Pe insulele locale,este o plajă amenajată pentru turiști se numește bikini beach,în altă parte dacă vrei să faci baie,ai nevoie de bluza cu mâneci lungi și pantaloni scurți pînă la genunchi.

Plaja bikini este superbă,cu o apă cristalina,poți face snorkeling,aproape orice hotel oferinduți un kit pentru snorkeling,si cu siguranta din acel moment o să fii fascinat de lumea oceanică.

Pe insulă găsiți câteva locuri unde puteți lua masa,o pizza costă 8 dolari și orez cu carne undeva la 7 dolari.

Eu m-am cazat la hotel Ilaa Beach și am avut toate mesele incluse,doar pentru sucuri si apa am plătit,camera arăta mediocru,mai bine arăta în pozele de pe Booking.Desi curat în decurs de trei zile nu s-a făcut,mâncarea a fost in schimb foarte gustoasă,doar că trebuia să astepți o oră sau mai mult,însă personalul a fost foarte draguț.

Hotelul era aproape de plajă,dar insula fiind foarte mică,te poți caza oriunde,iar in zonă este și o piață lîngă plajă.

Plaja foarte frumoasă,ușor de ajuns,mîncare gustoasă,și sper că v-am convins și pe voi că Maldive nu mai este o destinație scumpă,ci acesibilă aproape pentru oricine,doar biletele de zbor fiind scumpe,dar sunt oferte și poți găsi bilete la preț acesibil,si ajungi ușor.

Eu am zburat din București cu escală la Doha,cu mîncare inclusă și a durat 9 ore în total.

Cazarile nu mai sunt așa de scumpe,mincarea la preț ok sau poți alege full board sau all inclusive,așa poți economisi mulți bani,dar nu toate cazările oferă aceasta optiune,eu selectand doar cu full board sau all inclusive.

Pentru cei care nu cunosc engleza,asta nu este o problemă,am întîlnit grupuri de italieni și ruși care nu vorbea engleza deloc,foloseau aplicația google translate și se descurcau,insa este de preferat să știi ceva engleză,macar de baza,atunci super,te poți descurca,de ce să nu te descurci?

Din aeroport cumpără cartela cu număr,costă 30 dolari,și ai 17 Gb,este chiar la ieșirea din aeroport.

În Maldive poți plăti hotelul în euro sau dolari,orice local sau magazin acceptă dolari,așa că nu e nevoie să schimbi banii,dar să ai dolari la tine,cînd vei primi rest poți primi și dolari și rufii,chiar și în meniu și în magazin îți va zice prețul în dolari.

Este ușor de ajuns,oamenii foarte răbdători cu turiști,te vor ajuta mereu.

Cîndva o destinație scumpă, acum o destinație pentru aproape oricine în insulele din Maldive!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: