Istoria Castelulului Mimi din Republica Moldova!

Castelul Mimi este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca,Raionul Anenii Noi,la doar 40 km de Capitala Chișinău.

Politicianul basarabean Constantin Mimi a inițiat construcția conacului în anul 1901,acesta studiase viticultura și vinificația la Montpellier și și-a dedicat viața viței de vie,a inființat primul castel vinicol din țară și a dezvoltat ună dintre cele mai vestite podgorii.

Se consideră că respectivul conac a fost primul ,,chateau” adevărat din Basarabia,pivnița castelului avea o capacitate de 300.000 litri din vin păstrat în poloboace.

În anul 2011 a început renovarea,care urma să devină un punct de atracție pentru turiștii din întreaga lume!

Odată cu finaizarea renovării ,,Complexului turistic Castelul Mimi”au fost date în exploatare:un muzeu,o galerie de artă pentru tinerii artiști,o sală de conferințe,un hotel,SPA,un restaurant,cîteva ateliere de creație,precum și săli pentru evenimente.

În Castel au fost amenajate patru săli mari pentru 100-120 de persoane,două săli de degustare și șase hale în beci.

Pachetele turistice cuprind excursii prin beciurile,gradinile și secția de producere a Castelului Mimi,este nevoie să faci o rezervare și să îți alegi un pachet pe gustul tău.

Constantin Mimi,ultimul guvernator al basarabiei din perioada țaristă,purtat de pasiunea lui a reușit să edifice primul chateau din țară!

Castelul a dat viață unor vinuri excepționale,datorită boierului Mimi,industria vitivinicolă a fost salvata de cîteva ori,astfel ca Republica Moldova să poată fi astăzi printre liderii mondiali producători de vin.

Atunci cînd v-om fi liberi sa calatorim din nou,vă îndemn să vizitați acest castel atât de frumos și seducător!

Bucură-te de tot ce frumos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: