Vinăria Mileștii Mici cel mai mare beci din lume!Republica Moldova.


Este un producător de vin din Republica Moldova,vinăria este cunoscută mai ales pentru galeriile sale subterane impresionante de mari.

Cu cea mai mare colecție de vinuri ,cu peste 1.5 milioane de sticle prezente în pivnițele de la Mileștii Mici care depășește 2 milioane.

Vinăria Mileștii Mici este situată la 20 km de Chișinău în Raionul Ialoveni,și este devenită faimoasă pentru colecția sa de vinuri, „Colecția de Aur”.

În anul 2005 „Colecția de Aur” Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume!

Galeriile calcaroase pot fi parcurse cu mașina personală,însă e nevoie de o rezervare prealabilă,e nevoie să aveți un loc liber în mașină pentru ghid,turul se face printre străduțele cu denumiri sale Cabernet,Aligote,Fetească care ne fac să ne imaginăm,că ne aflăm într-un orășel vinicol subteran.

Vinurile depozitate în beciurile de la Mileștii Mici sunt fabricate din culturi de diferiți ani,începând cu anul 1969.

Turul e scurt,nu veți vedea tot beciul subteran,pentru turiști este rezervat doar o parte foarte mica de vizitat,sunt pachete și cu degustarea vinurilor cu plăcinte moldovenești delicioase.

Sper ca curînd să fim liberi și plini de viață și un gust puternic de viață să ne înconjoare se ne petrecem timpul mai frumos! Sa vizitam locurile preferate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: