Prima vacanță în timpul pandemiei,Covid-19.

Oare câți dintre noi s-au gândit vreo dată,că după atîta libertate de a călători,vom fi bagați cu forța și blocați în casă trei luni?nimeni…nu a putut să își imagineze așa viitor,ce e mai rău ca vom trăi mult timp cu acest virus.

După o lungă perioadă de timp,am avut o oportunitate să plec în vacanță,as zice un mare noroc,deoarece curtea constituțională din România a suspendat cateva zile legea carantinei obligatorii,declarando ca fiind neconstutională.

Am avut de luat o decizie foarte rapidă,parcă eram la razboi,citeam știrile și faceam bagajul de plecare,încă nu eram sigură,dacă izolarea obligatorie e valida sau nu,unele platforme din România scriind ca se va da o lege în parlament ca să fie carantinarea obligatorie și eram confuză, nu stiam cînd va fi dată această lege.

Am decis cît timp e vid legislativ să plec repede,în cîteva ore aveam bagaju făcut plecam spre vamă,la vamă era doar două mașini,toata lumea era calmă,am fost surprinsă de atmosfera relaxată,la știri eram doar atenționați și înspăimîntați de atitea informatii înfricoșătoare,dar realitatea era una diferita de ce vazusem la televizor.

În vamă completezi un formular,fisa epidemiologica,cu detalii unde vei sta,nr.de telefon și dacă nu ai vizitat o tara din zona roșie,trebue să specifici unde vei sta pe perioada șederii pe teritoriul român.

Am trecut vama cu o fericire,parcă evadasem din inchisoare 😂,după trei luni izolați în casă.

Am ales stațiunea Mamaia de nord,este puțin mai aglomerată,chiar de avem libertatea de a pleca în vacanță suntem și atenți,să nu fim pe o plajă aglomerată,deoreve este sanatatea noastra în joc și doresc să nu ajung să mă infectez,mereu am pastrat distanța și nelipsita mască, dezinfectantul,prefer să fiu în siguranță și să am grijă,nepăsarea ne poate infecta pe multi dintre noi.

Sigur că distanța nu se păstrează,la mare fiind foarte aglomerat,și aveai senzația că nu este nici o alertă de infecții,au obosit și oameni alți nu cred în acest virus,altora nu le pasă,alții vor sa se odihnească,iar când cei care dau legile nu le respectă oare de ce ei ar respecta,e totuși alegerea noastră!

Nu fiți nepăsători,sănătatea are prioritate!

Dar fiecare are de ales !

A fost o vacanta frumoasa,am fost însetată și flămîndă de tot acel vibe de mare!

Vara trece,incercam sa ne petrecem timpul cît mai frumos,dar și în sigurantă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: