Transfăgărășan cel mai frumos drum din întreaga lume,o experiență inedită!

Am decis să ajung pe acest traseu,despre care se tot se zice că este,cel mai frumos drum din lume.

Transfagarasanul l-am tot văzut la tv,la unele emisiuni,dar am tot amânat,am zis ca îl voi face cînd am mai mult timp,iar acest Covid19 chiar mi-a adus și acel timp,am plecat la drum.

Transfăgărăsanul atrage turiști din toate colțurile lumii,fiind situat în munții unde se afla și cel mai înalt vîrf din România,Moldoveanu,altitudinea fiind de 2544 de metri, se afla în inima munților și are parte de foarte multă zăpadă,acest drum este închis în mare parte a anului, fiind accesibil doar în perioada verii.

Drumul fiind deosebit de periculos,cu multe serpentine strînse,iar mașinile nu au voie să depepășească viteza de 40 de kilometri pe oră pe acest traseu,cu un peisaj unic și spectaculos,fiind ocupat de un alt drum uimitor,Transalpina.

Ideea acestui drum a venit de la Nicolae Ceausescu care și-a dorit un traseu prin Fagarași,construcția a început în anul 1970 și a durat patru ani,din cauza condiiților nefavorabile,aici 40 de oameni au pierit în timpul construcției,fiind datele oficiale dar neoficial au murit cu mult mai mulți oameni,aproape în jur de 400.

Pe acest traseu sunt patru atracții turistice!

Baraju Vidraru:a fost construit timp de 5 ani, inaugurat in anul 1966,are o înalțime de 166 de metri, fiind cel mai înalt baraj din țară în forma de arc, Barajul Vidraru, la fel ca Transfagarasanul, a avut parte de numeroase pierderi de vieti omenesti in timpul lucrarii sale.

Cascada Balea,cele mai înalte vîrfuri montane ale României,Moldoveanu și Negoiu, fiind astfel cea mai mare cascadă de acest tip din tară,cascada poate fi acesată mergînd pe jos de la Cabana Balea Cascada timp de o ora,se găsește la altitudinea de 1230 de metri.

Balea Lac:un lac superb unde Transfăgărașanul își atinge maximul de altitudine,este greu accesibil, în special iarna cînd doar telecabina luată de la Cabana Balea Cascada poate ajunge acolo,si poți înopta la una dintre cabane sau pensiuni, prima cabana datînd tocmai din 1904.

Hotelul de Gheață:este cel mai impresionant hotel din întreaga lume,este deschis 3 luni pe an,fiind inaugurat în anul 2006,deține 15 camere și un mini bar.

Am ales sa ma cazez la Curtea de Argeș,la vila Hubertus,intr o zona liniștită la marginea orașului,si chiar recomand acesta cazare cu multă căldră,pentru că ai absolut tot ce îți dorești,iar seara ai parte și de un foc de tabăra,din partea casei cu o priveliște frumoasă!

Vacanță placută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: