Vacanță în Grecia înainte și pe timp de pandemie.

La sfîrșit de februarie am revenit în Grecia,în timp ce la tv se tot vorbea despre virusul care infectează lumea și se răspindeste rapid,dar noi nu eram pregătiți și luam totul în glumă.

Atunci nimeni nu lua nimic în serios,dar de pe zi pe zi tot se agrava situația în toată lumea,si eu am decis se plec acasă in Moldova,la început de martie deoarece începeam să mă îngrijorez.

Plecam spre Moldova cu mașina din Athena,în urma mea se închideau vămile,era ceva îngrozitor,parcă se începea un război.

La ultima vama din Moldova ne-au anunțat că se închide vama și așa a și fost,peste cîteva zile au suspendat si zborurile și,toată țara a intrat în carantină de fapt tot globul pămîntesc a intrat in carantină,nimeni neștiind ce o sa urmeze.

Zilele treceau,nimeni nu știa ce se v-a întimpla,mă întrebam oare cînd vom fi liberi,oare cînd se va opri toată această nebunie,dar iată că după aproape șase luni am plecat din nou în Grecia.

Cam cu frică,neștiind cum va decurge totul,am facut testu covid și am avut codu QR,asigurare medicală,și totul a decurs normal,la vama Promachonas fiind puține mașini,toți erau relaxați,ne zîmbeau,am mai fost testați încă odata la vama din Grecia,în total de cel mult 10 min am stat în vamă,și am trecut în minunatul tărâm elen.

Libertate,bucurie și multa fericire au fost in sufletul meu cînd am intrat în Grecia,unde mi am petrecut vacanța pe o insulă.

La inceput,mă gîndeam că vor fi puțini turiști,dar am fost placut surprinsă să văd mulți turiști și nimeni nu era stresat,se păstra distanța,totul era ca și în anii precedenți,desi pe insulă erau multe cazuri suspecte de infectie cu cov-19,dar nu s-a pus insula în carantină și am fost liberă să mă bucur de vacanță.

Mă bucur nespus de mult de vacanța petrecuta,încă odată m-am convins ca realitatea diferă de cea la televizor,oare se mai petrece altceva în această lume înafară de acest virus?

Vara a trecut,foarte repede,parcă acum a venit și tot așa repede a și plecat,sper să se găsească un vaccin în timpul apropiat să fim liberi,că totuși este o frică,aceasta vara a fost foarte diferită.

Oare ce ne v-a aduce viitorul?

Orce v-a urma,să ne aducă numai bucurii,sănătate!

Un gând despre „Vacanță în Grecia înainte și pe timp de pandemie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: