Egipt,ultima mea vacanță din anul 2020!

Pentru ultima mea vacanta pe anul 2020,am ales stațiunea Sharm El Sheikh,care este împărțită în cinci centre:Nabq,Ras Nusrami,Naama Bay,Umm Sid și Sharm El Maya.

Sharm el Sheikh inainte de anul 1967 a fost doar un sat pescăresc,iar dezvoltarea comercială a zonei a început în timpul prezenței israeliene.Ei au construit orașul Ofira,cu vederea la Sharm el-Maya Bay și zona Nesima și eu deschis primele unitați turistice la 6 km nord de Naama Bay.

Guvernul egiptean în anul 1982 s-a angajat să încurajeze dezvoltarea orașului.Stațiunea este renumită pentru varietatea de corali și pentru bogația lumii marine,deșert,muntele Șinai,muntele lui Moise și mănăstirea SF.

Din acest sat pescăresc sa transformat intr-o stațiune de vacanța pentru foarte mulți turiști din întreaga lume,este supranumit ,, Perla Sinaiului”.

Sharm El Sheikh este o stațiune doar pentru turiști și pentru lucratorii care vin din întreaga tară ca să lucreze aici.Este o destinație perfectă pentru cei care iubesc viața de noapte pentru că există diverse cluburi de noapte.

Este locul perfect pentru diving și snorkelong,și ideal pentru amatorii acestor activitati,datorită așezării în golf.Aici vei gasi cele mai colorate și diverse recife de corali din Marea Roșie și foarte multe specii de pești.

Am fost cazată la Hotelul Siva Sharm,un hotel de 5 stele dar adevarata lui valoare c-am de 3 stele,în poze arata așa frumos,pozele sunt reale cele facute la piscina,dar arata bine doar afara.

Fiți foarte atenți cînd vă alegeți hotelul,citiți din timp recenziile,ca agenției nu ii pasă ce vă vinde,își ia bani și tu vei avea vacanța care o ai.Nu vă recomand acest hotel,murdar,și deși ai pachetul allinclusive,nu este chiar asa,este full board,mâncarea fiind așa și așa.Bautură nu au mai deloc,bere nu prea au dacă au îți aduc bere in pahar mic și cu gheață,cocktail cu gheață și suc, cu miros de alcool.Daca le dai bacșiș gasesc bere,așa ca daca te imprietenești cu ei,îți vind bere la 2 $,in oras costa 5$ o bere dar se gaseste mai greu.Multi cumparau alcool din aeroport!

Zborul dureaza trei ore,timpul trece repede,iar la intrarea în țară treci doar câteva controale,dar la plecare,adunate cu multă rabdare,ca treci 4 sau 6 controale și se merge greu,e o nebunie de nedescris!

Din aeroport cumpara un numar de telefon cu internet,ideal este vodafone 5GB la doar 10 dolari,că ei o duc greu cu internetul,fiind doar câteva locuri unde poti sa te conectezi la internet,si merge greu sau deloc.

Din prima zi la hotel vei fi asaltat de cei care lucreaza la spa,masaj sau cu excuriile,îți vor propune diferite servicii,așa va dura citeva zile,pina le vei da de inteles ca nu te intereseaza.

Când vei pleca într-o excursie,se vor opri la piață sau magazine,ca să îți vindă ceva,cîteodată e prea mult și obositor,nu prea ai liniște aici,sunt insistenți și mulți.

Toată lumea vorbește rusa,cei din hotel,aeroport,turism,dacă cunoști limba rusă îți va fi ușor sa comunici cu ei.

Cel mai mult mi-a plăcut excursia care include 30 min Atv,7 min cu cămila,o ora prin munți,snorkeling doua ore jumate și cel mai frumos snorkeling pe care l-am avut vreodată!Chiar recomand,este foarte frumos,am mai facut snorkeling și in alte țări,dar asta e diferit și unic.Am ales o excursie cu barca și snorkeling,dar dureaza mai mult de jumate de zi sa ajungi la o laguna albastra si 2-3 ore de snorkeling,dar nu e asa frumos,o zi pierduta pe barca.

Daca ești un iubitor de diving sau snorkeling,este locul perfect pentru asa ceva,nu ratați să vă bucurați de frumusețea mării Rosii!

3 gânduri despre „Egipt,ultima mea vacanță din anul 2020!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: