Mănăstirile din afara Muntele Athos.

Mănăstirea Zografou (Kassandra),se află în satul Zografou a fost construită în anul 1842 și fîntîna în anul 1853 și turnul care încă există și acum e din secolul al paisprezece lea.

Mănăstirea Bunei Vestiri a Theotokos din Ormylia (Sithonia).Panagia Philanthropini este Centrul pentru Progresare Socială,Prevenire și Cercetare Medicală,situat în apropierea orașului Ormylia.Mănăstirea-mamă,Buna Vestire a Zeului,este o comunitate monahală mare,cu peste 120 de călugărițe din diferite națiuni,majoritatea dețin diplome universitare.Centrul de Artă Olrmylia a fost fondat în 1996:pentru a cerceta și studia Biserica Ortodoxă.

Mănăstirea Sfîntului Arsenios,Capodocianul din Ormylia Sithonia.Este situat lîngă satul Vatopedi,între mănăstirile Ormylia și Sfîntului Ioan Botezătorul ( Agios Prodromos).A fost fondată 1986,locursc 14 călugari,mănăstirea nu este deschisă vizitatorilor în zilele de luni,miercuri și vineri,restul zilelor o poți vizita.

Mănăstirea Agios Prodromos,Sf Ioan Botezătorul din Metamorfosi (Sithonia).

Mănâstirea se află la aproximativ 2 km de nord de satul Metamorfosi și a fost fondată în 1975,în prezent trăesc 50 de călugărițe.Clădirile au aparținut inițial vechii mănăstiri St Dionysios,biserica a fost construită conform arhitecturii bizantine în anul 1981.

Mănăstirea purtător de voață,care aparține Mănăstirii Hiliandory este situată aproximativ la 5 km în afara Stratoni,Capela bizantină mică,pătrată este amplasată în vîrful unei stînci înalte,stîncoase.Înconjurată de alte clădiri.magazine de prelucrare a lemnului,un lac artificial cu o fermă de pește și un atrium în aer liber.

Mănăstirea Sfîntului Kosmas.

Etolos din Arnea (Halkidiki),mănăstirea se află la doi km în afara satului Arnea,în mijlocul peisajelor frumoase,maiestoase cu vedere spre Muntele Athos,mănăstirea a fost deschisă în anul 2001.

Mănăstirea Bunei Vestiri Olympiada,este situat pe partea de nord-est a Halkidiki pe Golful Srtymonikos,în apropiere de satul Olympiada.A devenit mănăstire în anul 1993,dedicată Bunei Vestirii,sunt trei călugărițe care locuesc în mănăstire,priveliștea munților verzi este spectaculoasă.

Mănăstirea Agia Anastasia Farmakolytria (Halkidiki),se află lîngă Vassilika din Salonic,a fost construită în anul 1522 de Sf Theona,care a devenit episcop mitropolit al Salonicului,astăzi aparținînd Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol.

Mănăstirea din Flogita Kassandra,pînă în anul 1924 a fost o mănăstire dependentă a mănăstirii ruse,ulterior o anexă a Crucii Roșii Americane naziste mai este numită de arheologi,ca Centrul de Cultură Bizantină.

Să ai începuturi frumoase,lumea se schimbă prin tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: