Halkidiki.Grecia

Nu există nimic asemănător cu Halkidiki,cele trei frumoase peninsule,Kassandra,Sithonia și Athos,primele două nu fac discriminări,doar al treilea braț este înafara limitelor pentru femei,întrucît este acasă la celebrul stat monahal,Muntele Athos.Păduri dense de pini,livezi de măsline,apă turcoaz,hoteluri și vile de vis,mici golfuri cu taverne și cafenele,baruri pe plajă,sate tradiționale,peștera Petralona din Kassandra.

Plajele din Halkidiki cu nisip alb,apă turcoaz sunt atît de multe plaje de vizitat,închît nu le poți număra pe toate:Kavourotripes,Mikro,Magelo,Karidi,Kalogri,Kriopigi,Agios Mamas,Sani pur și simplu scufunda-ți-vă în toată frumusețea sa uimitoare.

Peștera Petralona,veți rătaci printre capodoperele sculptate eoni de mîna naturii,una dintre cele mai uimitoare peșteri și una impresionantă,spune o poveste foarte veche.Aici a fost descoperit craniul unui Archanthrapus (700.000 de ani),în vîrstă de 30-35 de ani,era considerat bătrin pentru acea epocă.

Olynthos-ul antic,o lecție despre cum să construești un oraș de la zero,vei vedea cum a fost organizat faimosul plan de grilă hipodamiană,fundamentul științei urbanismului.

Casa lui Aristotel.Macedonia,locul de naștere al unuia dintre marii filosofi greci,mergi pe urmele lui,vizitați Stagira Antică,locul de naștere al lui Ristotel.

Arnaiabși Afitos,două sate foarte diferite,două neestemate,fiecare cu propriile sale tradiții,arhitectura tradițională macedoniană,muzee.Farmecul lor te v-a duce înapoi la viața satului,așa cum era mulți ani în urmă.

Halkidiki este o peninsulă situată în partea de nord a Greciei,Chalkidiki o stațiune frumoasă și plaje exotice,turnuri bizantine,monumente antice și frumoase mănăstiri.

În Halkidiki se organizează festivaluti și evenimente culturale pe tot parcursul anului,majoritatea festivalutilor au loc în timpul verii.Sărbătoarea Agiaos Mamas are loc la începutul lunii septembrie,durează o săptămînă și include un tîrg,concerte de muzică tradițională.Din anul 1992,Festivalul Sani,este unul dintre cel mai important festival de vară,deoarece oferă o mulțime de evenimente,inclisiv concerte,spectacole de teatru,prelegeri și expoziții de artă.

Carnavalul din Polygiros este o altă sărbătoare foarte populară,cu parade și alte evenimente.

Vara este sezonul de vîrf,deoarece este cea mai bună vreme a anului,primăvara și toamna oferă vreme plăcută fără mulțime.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: