Sithonia.Grecia.

Sithonia cunoscută și sub denumirea de Langos,este o peninsulă din Chalkidiki,peninsula Kassandra se află la vest de Sithonia iar Muntele Athos,la est.Sithonia este,de asemenea,o municipalitate,care acoperă peninsula Sithonia,sediul municipalității este orașul Nikiti.Golfurile care înconjoară peninsula sunt Golful Singitic la est și Golful Toronean la vest,Muntele Itamos sau Dragoudelis se află în centrul peninsulei.

Castelul și biserica din Agios Athanasios din Toroni,morile de vînt din Sikia și biserica din secolul al șaisprezece lea din Nikiti,Porto Koufo,este cel mai mare port natural din Grecia este locul de pescuit din zonă.

Porto Koufo Sithonia

La sud,de la eșirea din port se află Kartalia,cea mai sudică parte a Sithonie,o zonă foarte impresionantă cu plajele sale stîncoase retrase:Plajele Azapiko,Tristinika,Korakas,Marathias,Kalamitsi și Kriaritsi,satul Neos Marmaras în mijlocul peninsulei se află stațiunea de vacanță Porto Carros,locul Summit-ului liderilor Uniunii Europene din 2003.

Satul vechi Nikiti,un sat tradițional,fermecător,mergi pe străzile înguste pavate,puteți admira casele frumoase,restaurante din piatră.

Mergeți pînă la biserica Sf Nikita și apoi coboroți spre mare și vă așezați la o tavernă,bucurînduvă de bucătăria tradițională,satul vechii Nikiti și-a început existența ca moșie monahală în epoca medievală sub stăpînirea bizantină.Satul Nikiti a fost inființat din refugiații din așezările din Elia,Castri și Agios Giorgios,Nikiti a supravețuit căderii Imperiului Binzantin a fost unul dintre cele mai mari sate din Halkidiki.Cele mai vechi clădiri din sat sunt biserica și cimitirul din secolul șaisprezece lea,multe case vechi sunt acum în stare perfectă,au fost renovate.

Satul Neos Marmaras este unul dintre cel mai cosmopolitan sat din Sithonia,este fondat în anul 1922,tradiția locală este simbolizată de barca numită ,,Santala” care era folosită ca flotă de pescuit.

Ce să vizitați:barca Santa,care se află în portul orașului.

Tripotamos metochi,un complex de construcții al Mănăstirii Kastamonitou și metochi al Manastirii Gregoriu construit în 1865.

Însula Kelifos se află la 2 km de coastă,este o insulă abruptă și stîncoasă.

Porto Carras Grand Resort este un complex turistic unic,care include patru hoteluri,un port privat,un cazinou,un centru de conferințe,un centru de spa,terenuri de golf,tenis,fotbal,volei,plaje de nisip.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: