Cairo,șarmul mistic al Egiptului!

Cairo este capitala Egiptului,și cel mai mare oraș din Africa,în inima sa se află Piața Tahrir și vastul muzeu egiptean unde gasim o mulțime de antichitați,artefacte aurite ale regelui Tutankhamon,inclusiv mumii regale.

Piramidele din Giza,împreună cu orașul Cairo,formeaza un uriaș organism urban,iar statuia lui Ramses din fața gării Centrale și exponatele din Muzeul Cairo sunt puncte de atracție istorice importante pentru turiști.

Dorința mea de a vizita piramidele egiptene,șarmul mistic al Egiptului,civilizația antică,ideea de a petrece o vacanță de iarnă pe un șezlong cu un cocktăil,m-au dus pînă în Egipt,acolo unde e cald.

Am ales să plec în Cairo din Sharm el Sheikh,autocarul merge pe timp de noapte,și face în jur de noua ore pînă în Cairo.

Pentru mine nu a fost obositor,am putut să dorm cîteva ore,ca să fiu odihnită.Dacă nu ar fi atîtea posturi de poliție și armată ca să verifice autocarul,ar fi ajuns în cinci ore,deoarece drumul este foarte bun!

Excursia costa 80 euro,include ghid,bilete de intrare la Muzeul de Egiptologie,piramide,Sfinxul,masa de prînz.În fiecare autocar era cîte un domn cu mitralieră,care ne-a urmat peste tot,e pentru siguranța turiștilor.

Este foarte greu să descriu în cuvinte cum arată acest oraș,cîndva,cu cel puțin 70 ani în urma,era cea mai frumoasa capitală,acum cea mai murdară capitală,plina de săracie,gunoaie.Am ramas foarte dezamagită,nu mă așteptam la așa ceva,mi-a fost foarte greu să vad cum alții trăesc,în ce condiții.

Multe clădiri semi distruse,complet dezolant,ai impresia ca aceste clădiri sunt părasite.Fiecare clădire are un număr mare de antene,ca să poată asculta slujbele.Pe aproape orice clădire,sunt adunate gunoaie,e greu de descris în ce mizerie trăesc unii.

Sunt unii oameni în Egipt foarte bogați și mulți foarte săraci,o sărăcie lucidă.

Am vizitat multe țări și orașe,dar acest oraș e diferit de tot ce am văzut,gunoaie pe acoperișuri,drumuri,imi va rămîne pe veci acea săracie și acele clădiri,gunoaie.

Aici chiar locuiesc oameni,e greu de crezut,e deprimant!

Nu pot spune că mau dat pe spate piramidele,nu m-au impresionat,nu ai liniște,nu poți sa te bucuri de piramide,că mai tot timpul roiau tot felul de negustori foarte enervanți.

Vroiau să îți vindă cîte ceva sau să te plimbe cu cămila,unii care să îți facă poză,foarte enervanți și obositori!

Mie greu și acum să mă gîndesc ce am vazut,unii parca sunt uitați,traiesc în condiții greu de descris.Imi va rămîne mereu în minte acel oraș,am avut impresia ca sunt într-un oras bombardat,parca era razboi,imi doream așa de mult sa plec.

Asta e doar părerea mea personala și ce am simțit eu.Chiar va îndemn să vizitați Cairo,dar nu stați mult,că nu prea ai ce face!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: