De ce să vizitezi George Town?Pentru că este un oraș multicultural unic din Insula Penang.

George Town un sat mic cîndva,influențele Asiei și Europei au înzestrat acest oraș cu un patrimoniu multicultural unic,în anul 2008 George Town a primit statutul de patrimoniu mondial UNESCO.

George Town are peste 12.000 de clădiri vechii formate din magazine chinezești,jetties rezidențiale,biserici,temple,moschei și mari birouri britanici și monumente britanice,orașul este foarte ușor de explorat pe jos.

Dacă îți plac orașele încărcate de istorie,cu străzi pline de arhitectură de patrimoniu,George Town din Malaezia ar trebui să fie pe lista de călătorii.

George Town este unul dintre acele rare orașe înghețate în timp,capitala Penang,este situat în nord-vestul Malaeziei,a devenit popular și foarte vizitat,cu un număr mare de turiști,își menține o atmosferă relaxată.

O scenă uimitoare de artă stradală a explodat în George Town,totul a început atunci cînd guvernul a comandat în anul 2008 ,,Sculptura la locul de muncă,aceste cinzeci și două de piese de fierărie pot fi văzute în orașul vechi și spun povestea istoriei și a oamenilor lui George Town.

De atunci,mai mulți artiști au fost invitați să creeze piese pe pereții care se sfărîmă din clădirile de patrimoniu,punctele de reper sunt multe lucrări ale lui Ernest Zacharevic și Julia Volchkova.

Nu ratați să intrați intr-o cafenea și să gustați o cafea,un magazin tradițional, care servesc faimoasa cafea albă Ipoh.

Street food,există atît de multe preparate tradiționale delicioase și toate pot fi savurate pe strazile din George Town.

Little India,mica Indie este un cartier indian mic în orașul George,cu străzi colorate,cu temple,magazine,restaurante indiene,mergeți seara,cînd luminile multicolore luminează străzile.

Shopping,la marginea orașului vechi,este centrul comercial Komtar are cinci niveluri,plin cu magazine,la ultimul etaj se află mîncarea,cu o selecție mare de preparate tradiționale și occidentale.

Am fost cazată la un hotel mic cu citeva camere,chiar în centrul orașului vechi,mi-a plăcut mult,mănăgerul hotelului foarte prietenos,mi-a explicat ce să vizitez unde să mănînc.Hotelul se numește Magpie Heritage-Hideaway am stat două nopți și mi-a fost deajuns să mă bucur de acest oraș frumos.

Deocamdată George Town cu o mulțime de străzi liniștite care sunt aproape fără trafic,cu popularitatea sa în creștere rapidă.

Din Kuala Lumpur am luat avionul spre George Town,cea mai rapida variantă,zborul a durat treizeci și cinci de minunte,din aeroport am luat Grab pînă la hotel,a costat patru euro,acest oraș nu are plajă.

Drum bun și o viață frumoasă vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: